П`ятниця, 26.04.2024
Правова спілка ВАШ ЮРИСТ
НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ У БУДЬ-ЯКІЙ СИТУАЦІЇ!
Вітаю Вас, Гість · RSS


Діяльність судової влади [380]
Пошук на сайті
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 
Головна » 2015 » Червень » 28 » Заява прес-служби ВАСУ стосовно відомостей про земельні ділянки Голови суду О.Нечитайла, озвучених ГО Transparency International Україна
21:55
Заява прес-служби ВАСУ стосовно відомостей про земельні ділянки Голови суду О.Нечитайла, озвучених ГО Transparency International Україна

23 червня 2015 року Громадська організація Transparency International Україна під час прес-конференції у медіа-центрі УНІАН представляла засобам масової інформації деякі дані з декларацій керівництва міністерств та відомств, а також керівників найвищих судових інстанцій.

Змушені констатувати, що під час представлення інформації про володіння земельними ділянками експерти Transparency International Україна допустили суттєву помилку в оцінці реальних площ задекларованих земельних ділянок Голови Вищого адміністративного суду України Олександра Нечитайла.

Зокрема, як передає ІА «УНІАН» за результатами прес-конференції, під час представлення дослідження експерт громадської організації Дмитро Якимчук заявив, що земельні ділянки, задекларовані кількома суддями та членами їхніх родин, серед яких і Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, за сумарною площею дорівнюють «одному невеликому району будь-якої з областей».

 Користуючись системою порівнянь ГО Transparency International Україна розглянемо найменший в Україні за площею Герцаївський район Чернівецької області, площа якого 309 кілометрів квадратних. Або 316 мільйонів метрів квадратних. В гектарах площа Герцаївського району Чернівецької області становить 31 тисячу 600 гектарів землі.

У то же час площа земельних ділянок, задекларованих Головою ВАСУ О.Нечитайлом, становить 107 тисяч 255 метрів квадратних або 10,7 гектарів.

До слова, під час приватизації земель лише сільськогосподарського призначення майже кожен сільський мешканець нашої країні отримав у середньому 3-5 гектарів землі, що складає 30-50 тисяч метрів квадратних (так звані паї).

Таким чином, немає підстав стверджувати про наявність у Голови ВАСУ та його родини земельних ділянок у такій неправдоподібній, навіть абсурдній кількості, як це було представлено під час прес-конференції.

 

Така помилка, очевидно, сталася через оперування метрами квадратними стосовно визначення площі землі, що не є звичним для нас. Значно зрозумілішим є використання таких одиниць виміру земельної ділянки як гектари та сотки. Вочевидь, українські представники широко відомої у світі та поважної антикорупційної неурядової організації Transparency International елементарно заплуталися у цифрах та одиницях виміру, саме тому і дозволили собі такі необережні висловлювання і судження.

Вимушені констатувати, що таке довільне оперування цифрами експертами ГО Transparency International Україна ввело в оману як представників ЗМІ так і громадськість, даючи підставу вважати, що кількість земельних ділянок, що належать Голові ВАСУ О.Нечитайлу та членам його сім’ї в десятки тисяч разів перевищує реальну.

 

Враховуючи вищевикладене, а також те, що результати дослідження, представлені на прес-конференції 23.06.2015р., були широко висвітлені у засобах масової інформації та набули широкого резонансу в суспільстві,  прес-служба Вищого адміністративного суду просить керівництво Громадської організації Transparency International Україна та експертів, які готували та публічно представляли дослідження, про яке йдеться, так само широко і публічно спростувати недостовірні відомості, надати об’єктивні пояснення тих цифр, які наводяться у інфографіках, та вказати одиниці виміру площі поряд із наданими цифрами.

 

Закликаємо громадські організації бути більш прискіпливими до підготовки та висвітлення таких надзвичайно важливих та резонансних тем, керуючись, у першу чергу, поняттями об’єктивності та професіоналізму.

Просимо також засоби масової інформації, які мимоволі стали заручниками цього прикрого непорозуміння, надати правдиву інформацію щодо володіння земельними ділянками Головою Вищого адміністративного суду України О.Нечитайла та членами його родини, спростувавши недостовірні відомості, а також в подальшому особисто перевіряти фактичний матеріал.

 

Звертаємо також увагу представників мас-медіа, що Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло завжди відкритий для спілкування та за необхідності надасть детальну інформацію про всі відомості, представлені у його декларації. Також Голова ВАСУ готовий до обговорення інших актуальних та цікавих для ЗМІ та громадськості тем. Контакти прес-служби ВАСУ: (044) 599 43 91 (вн. 170, 316), e-mail: press@vasu.gov.ua.

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 397 | Додав: Прядко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Контакти
Наша адреса:
м. Суми, вул. Береста, 13
тел. 067 5423007
тел. 066 7831615
факс 0542 771747
juristsumy@ukr.net















 
ЗАКОННІСТЬ.ПРОФЕСІЙНІСТЬ.ПОРЯДНІСТЬ.
Конструктор сайтів - uCoz