П`ятниця, 26.04.2024
Правова спілка ВАШ ЮРИСТ
НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ У БУДЬ-ЯКІЙ СИТУАЦІЇ!
Вітаю Вас, Гість · RSS


Діяльність судової влади [380]
Пошук на сайті
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
Головна » 2014 » Листопад » 30 » Відбувся пленум Вищого господарського суду України
11:24
Відбувся пленум Вищого господарського суду України

 24 листопада 2014 року у Вищому господарському суді України (далі - ВГСУ), відбулося чергове засідання пленуму під керівництвом очільника ВГСУ Богдана Львова та секретаря пленуму ВГСУ Лариси Рогач.

У заході також взяли участь заступники Голови ВГСУ Сергій Могил і Геннадій Кравчук, Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько, заступник Генерального прокурора України, начальник Головного управління представництва та організації участі у кримінальному провадженні в суді Олег Бачун, очільники Харківського апеляційного господарського суду Павло Тихий і Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький, судді ВГСУ та проректор по забезпеченню організаційної діяльності Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці Володимир Мазурок.

Заслухавши доповіді суддів ВГСУ Олександра Кота, Віктора Москаленка та секретаря пленуму ВГСУ Лариси Рогач, членами пленуму було прийнято ряд постанов:

1. "Про деякі питання практики вирішення спорів, що виникають з кредитних договорів" з метою забезпечення однакового і правильного вирішення господарськими судами спорів, пов'язаних з укладенням, зміною, розірванням, визнанням недійсними, виконанням кредитних договорів та забезпеченням виконання зобов'язань за такими договорами.

2. "Про внесення змін і доповнень до деяких постанов пленуму Вищого господарського суду України", зокрема, документом визначаються особливості відновлення втраченої справи господарським судом у зоні проведення АТО або на тимчасово окупованій території України.

3. "Про розгляд нової редакції Регламенту пленуму Вищого господарського суду України".

4. "Про проект Регламенту спільних засідань пленумів вищих спеціалізованих судів".

Як зазначила секретар пленуму ВГСУ Лариса Рогач, спільні засідання пленумів вищих спеціалізованих судів проводитимуться з метою забезпечення однакового застосування судами відповідних юрисдикцій норм матеріального та процесуального права, забезпечення єдності судової практики з окремих категорій справ, розмежування підвідомчості справ між судами різних юрисдикцій. А також вирішення питань про прийняття спільного рішення про звернення до Верховного Суду України про направлення конституційного подання щодо конституційності законів і інших правових актів, щодо офіційного тлумачення Конституції та законів України. Крім того, зазначені засідання сприятимуть вирішенню інших питань, спрямованих на покращення взаємодії між судами.

 

Відділ міжнародно-правового співробітництва та зв'язків зі ЗМІ

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 372 | Додав: Прядко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Контакти
Наша адреса:
м. Суми, вул. Береста, 13
тел. 067 5423007
тел. 066 7831615
факс 0542 771747
juristsumy@ukr.net















 
ЗАКОННІСТЬ.ПРОФЕСІЙНІСТЬ.ПОРЯДНІСТЬ.
Конструктор сайтів - uCoz