П`ятниця, 19.04.2024
Правова спілка ВАШ ЮРИСТ
НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ У БУДЬ-ЯКІЙ СИТУАЦІЇ!
Вітаю Вас, Гість · RSS


Діяльність судової влади [380]
Пошук на сайті
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 
Діяльність судової влади
18 листопада 2011 року відбулося засідання Ради суддів України, де було обрано нових членів кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вінницької та Сумської областей від суддівського корпусу.
Згідно з рішенням Ради суддів України, членами атестаційної палати КДКА Вінницької області були обрані:
- голова господарського суду Вінницької області Микола Баранов;
- суддя Вінницького апеляційного адміністративного суду Едуард Смілянець.
Членами атестаційної палати КДКА Сумської області обрані:
- голова Сумського окружного адміністративного суду Микола Шаповал;
- судді апеляційного суду Сумської області Володимир Шевченко та Олександр Захарченко;
- суддя господарського суду Сумської області Ірина Зайцева.
Членами дисциплінарної палати КДКА Сумської області були обрані:
- суддя господарського суду Сумської області Олена Резніченко;
- суддя апеляційного суду Сумської області Володимир Рибалка.
Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 624 | Додав: Прядко | Дата: 20.11.2011 | Коментарі (0)

7 листопада 2011 року заступник Генерального прокурора України, член Вищої ради юстиції Михайло Гаврилюк провів брифінг, на якому повідомив журналістів про те, що судді Верховного Суду України незаконно змінили вироки 15 особам, що вчинили особливо небезпечні для суспільства насильницькі злочини, з довічного ув’язнення на позбавлення волі на п'ятнадцять років.

У зв’язку з цим прес-служба Верховного Суду України уповноважена повідомити.

У 2009 році виникла проблема неоднакової судової практики, обумовлена визнанням Конституційним Судом України (Рішення від 29 грудня 1999 року № 11-рп/99) покарання у виді смертної кари неконституційним. Відповідно до частини другої статті 152 Конституції України закони або їх окремі положення, що визнані неконституційними, втрачають чинність із дня ухвалення Конституційним Судом України рішення про їх неконституційність. Отже, починаючи з 29 грудня 1999 року, втратили чинність положення санкцій статей Кр ... Читати далі »

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 611 | Додав: Прядко | Дата: 15.11.2011 | Коментарі (0)

11–14 жовтня 2011 року у рамках Спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Прозорість та ефективність судової системи України» відбувся навчальний візит до Страсбурга делегації, до складу якої увійшли судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, зокрема Ольга Дьоміна, Жанна Єленіна, Віктор Колодійчук, Наталія Марчук, Ірина Григор’єва, Микола Мороз, Євген Пузиревський, Валентина Сімоненко, Ольга Ступак, Ірина Тельнікова, Олег Ткачук, Світлана Штелик та Галина Юровська. Участь у навчальній програмі взяли також судді Верховного Суду України та Вищого господарського суду України.

Захід було організовано з метою ознайомлення учасників з роботою інституцій Генерального Директорату з прав людини і верховенства права Р ... Читати далі »

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 581 | Додав: Прядко | Дата: 15.11.2011 | Коментарі (0)

Такі висновки Моніторингу незалежності суддів, підготовленого за результатами опитування суддів, проведеного влітку 2011 року Радою суддів України спільно з Центром суддівських студій в рамках проекту "Підтримка судової реформи в Україні” за сприяння Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.

Моніторинговий звіт про стан незалежності суддів в Україні було представлено на міжнародній конференції «Незалежність суддів в Україні», яка відбулась 11 листопада 2011 року в Києві.

 Участь у заході взяли, зокрема, Голова Ради суддів України Ярослав Романюк, виконуючий обов’язки Голови Верховного Суду України Анатолій Ярема, виконуючий обов’язки Голови Вищого адміністративного суду Михайло Цуркан та Голова Ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський, заступник голови Комітету Верховної ... Читати далі »
Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 587 | Додав: Прядко | Дата: 15.11.2011 | Коментарі (0)

Президент України збирається підписати Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розгляду справ Верховним Судом України» до кінця тижня
Президент України Віктор Янукович має намір підписати Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розгляду справ Верховним Судом України» до кінця цього тижня.
«Швидше за все, до кінця цього тижня я його підпишу», - повідомив Глава держави під час представлення нового  Міністра внутрішніх справ керівному складу Міністерства.
За словами Президента України, закон істотно розширить можливості Верховного Суду України та його повноваження.
Також Віктор Янукович повідомив, що має намір виправити ситуацію масового звернення гр ... Читати далі »
Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 572 | Додав: Прядко | Дата: 09.11.2011 | Коментарі (0)

14 жовтня 2011 року у конференц-залі Вищого господарського суду України відбулася конференція суддів господарських судів України.


    На зібрання прибули 42 делегати. Зокрема, у роботі конференції взяли участь: голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков, голова Ради суддів адміністративних судів України Микола Кобилянський, голова Ради суддів загальних судів України Павло Гвоздик, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, суддя Верховного Cуду України Олександр Потильчак, директор ДП «Інформаційні судові системи» Леонід Богданов, а також члени Ради суддів господарських судів України та представники громадських організацій.  

 
    Голова Ради суддів господарських судів України Олександр Удовиченко відкрив засідання та вніс пропозицію обрати головуючого та секретаря конф ... Читати далі »

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 664 | Додав: Прядко | Дата: 18.10.2011 | Коментарі (0)

6 жовтня 2011 року відбулося засідання Ради суддів адміністративних судів України

У роботі Ради взяли участь Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк, заступник Голови Вищого адміністративного суду України Михайло Цуркан, перший заступник Голови Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький, голова Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим Михайло Маргарітов, голова Дніпропетровського окружного адміністративного суду Олександр Кононенко, голова Окружного адміністративного суду м. Києва Павло Вовк  та керівник апарату Вищого адміністративного суду України Станіслав Которобай.

На засіданні Ради суддів адміністративних судів України відповідно до частини другої статті 20 та пункту 3 частини шостої статті 122 Закону України «Про судоустрій і статус с ... Читати далі »
Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 520 | Додав: Прядко | Дата: 07.10.2011 | Коментарі (0)

На спільному засіданні було прийнято рішення вивчити стан організації діяльності місцевих та апеляційних загальних судів м. Києва, Автономної Республіки Крим, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Сумської та Харківської областей при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на стадії досудового слідства та додержання строків розгляду кримінальних справ, де підсудні тримаються під вартою з огляду на вимоги статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини із цих питань. Для здійснення вивчення стану організації діяльності судів при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на стадії досудового слідства та додержання строків розгляду кримінальних справ, де підсудні тримаються під вартою, розподілити регіони між Радою суддів України і радою суддів загальних судів. Зокрема, Рада суддів України вивчатиме додержання таких строків у судах Донецької, Луганської, Сумської, Ха ... Читати далі »
Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 541 | Додав: Прядко | Дата: 07.10.2011 | Коментарі (0)

4 жовтня 2011 відбулося урочисте засідання з нагоди річниці створення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

В урочистостях взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова парламентського Комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов, Радник Президента України - керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрій Портнов, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, Голова Конституційного Суду України Анатолій Головін, голова Вищої ради ... Читати далі »

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 605 | Додав: Прядко | Дата: 07.10.2011 | Коментарі (0)

За вересень 2011 року до Верховного Суду України надійшло 24 письмові запити на інформацію (20 – від громадян України, 4 – від громадських організацій), з них:

20 – розглянуто та надано відповіді у встановлені терміни;

4 – перебуває на розгляді та буде задоволено у строки, визначені вказаним Законом.

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати:

інформацію про порядок застосування норм законів;

копії постанов Пленуму Верховного Суду України, матеріалів узагальнення судової практики, рішень Верховного Суду України, конституційних подань Верховного Суду України, роз’яснень Верховного Суду України щодо застосування законодавства апеляційними та місцевими судами;

інформацію про порядок видачі судових рішень, порядок засвідчення копій судових рішень.

У зазначений період відділом прийому громадян Верховного Суду України надано відповіді на 1442 запити на інформацію (з них 98 – під час особистого прийому громадян, 1344 – по ... Читати далі »

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 664 | Додав: Прядко | Дата: 07.10.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 36 37 38
Copyright MyCorp © 2024
Контакти
Наша адреса:
м. Суми, вул. Береста, 13
тел. 067 5423007
тел. 066 7831615
факс 0542 771747
juristsumy@ukr.net















 
ЗАКОННІСТЬ.ПРОФЕСІЙНІСТЬ.ПОРЯДНІСТЬ.
Конструктор сайтів - uCoz