Субота, 20.04.2024
Правова спілка ВАШ ЮРИСТ
НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ У БУДЬ-ЯКІЙ СИТУАЦІЇ!
Вітаю Вас, Гість · RSS


Діяльність судової влади [380]
Пошук на сайті
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

 
Головна » 2015 » Березень » 29 » Саме Верховному Суду України належить найважливіша роль у процесі імплементації європейських стандартів у сфері захисту прав людини
13:43
Саме Верховному Суду України належить найважливіша роль у процесі імплементації європейських стандартів у сфері захисту прав людини

У Верховному Суді України розпочалася робота ІІІ Міжнародного судово-правового форуму «Судова реформа в Україні: європейський вектор».

- Завданням Верховного Суду України є не лише відправлення правосуддя: Верховний Суд України є найвищим судовим органом, який повинен забезпечувати ефективність судової системи держави та дію принципу верховенства права, - наголосив у своєму виступі на відкритті форуму Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк. За словами Голови Верховного Суду України, гармонізація законодавства відіграє ключову роль у здійсненні інтеграції України до європейської спільноти, передбаченої Угодою про асоційоване членство України в ЄС. А в процесі імплементації європейських стандартів у сфері захисту прав людини у нашій державі визначну роль має відігравати саме Верховний Суд України. Адже у країнах Європейського Союзу саме верховні суди відповідають за єдність судової практики, забезпечують однакове застосування законодавства всіма судами.

З ухваленням Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» Верховний Суд України отримав можливість діяти як найвища судова інстанція у нашій державі, ставити остаточну крапку при розгляді справ. Проте, наголосив Ярослав Романюк, необхідно наперед спрямовувати судову практику в правильне русло, запобігати судовим помилкам. В результаті судової реформи громадянин України має отримати доступний, простий і зрозумілий суд, а модель судової системи має забезпечити громадянам реалізацію права на справедливий суд в розумні строки.

На переконання Голови Верховного Суду України, судова реформа не може бути успішною без реформування адвокатури, прокуратури, системи виконання судових рішень, які зараз виконуються на 6 – 8 %. Окрім того, вважає Ярослав Романюк, необхідно підвищувати фаховий рівень суддів та віковий ценз судді. Та найголовніше, що необхідно передбачити при внесенні змін до Конституції України в контексті проведення судової реформи, наголосив Голова Верховного Суду України, це уникнення механізмів політичного впливу на судову систему.

- Україна щиро прагне бути достойним членом великої європейської родини і хоче зробити свій внесок в архітектуру Європи задля процвітання і миру всіх країн-членів Європейського Союзу, - запевнив учасників форуму Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк.

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 421 | Додав: Прядко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Контакти
Наша адреса:
м. Суми, вул. Береста, 13
тел. 067 5423007
тел. 066 7831615
факс 0542 771747
juristsumy@ukr.net















 
ЗАКОННІСТЬ.ПРОФЕСІЙНІСТЬ.ПОРЯДНІСТЬ.
Конструктор сайтів - uCoz