Четвер, 25.04.2024
Правова спілка ВАШ ЮРИСТ
НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ У БУДЬ-ЯКІЙ СИТУАЦІЇ!
Вітаю Вас, Гість · RSS


Діяльність судової влади [380]
Пошук на сайті
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
Головна » 2014 » Листопад » 30 » Представники ВАСУ та Місії МВФ обговорили питання щодо особливостей провадження у податкових спорах
11:02
Представники ВАСУ та Місії МВФ обговорили питання щодо особливостей провадження у податкових спорах

17 листопада 2014 року у Вищому адміністративному суді України відбулася зустріч представників суду з представником Місії Міжнародного валютного фонду, у ході якої обговорено питання щодо особливостей провадження у податкових спорах.

З боку Вищого адміністративного суду України участь у зустрічі взяли секретар другої судової палати Олексій Муравйов, начальник управління вивчення судової практики та судової статистики Наталія Богданюк, начальник відділу міжнародно-правового співробітництва Світлана Пилипець тазаступник начальника відділу забезпечення роботи Голови та заступників Голови суду Антон Поляничко. Місію МВФ на зустрічі представив провідний юрисконсульт Себастіан Помпе.

Нагадаємо, що це другий візит представників Місії МВФ до ВАСУ. Під час першої зустрічі, яка відбулася 6 червня цього року, представники Місії ознайомилися із системою адміністративного судочинства України, особливостями провадження у земельних та податкових спорах, а також проблемами реформування судової системи.

На початку зустрічі секретар другої судової палати ВАСУ Олексій Муравйов подякував представникам Місії за підтримку, яку Міжнародний валютний фонд надає Україні на шляху проведення реформ, спрямованих на її економічне зростання та процвітання.

У ході подальшого спілкування фахівці Вищого адміністративного суду відповіли на запитання представників Місії щодо кількості податкових справ у першій та касаційній інстанції, строків розгляду цих справ, суб’єктів оскарження, кількості рішень, ухвалених на користь платників податків і на користь податкової служби.

Пан Себастіан Помпе зауважив, що українські суди розглядають дуже велику кількість податкових спорів, тож цікавився думкою фахівців ВАСУ щодо можливих заходів щодо зменшення їхньої кількості.

Заступник начальника відділу забезпечення роботи Голови та заступників Голови суду Антон Поляничко висловив думку, що зменшити кількість спорів можна було б, наприклад, за умови існування інституту адміністративного оскарження рішень податкових органів до апеляційної комісії при Міністерстві фінансів України.

На завершення зустрічі експерт Місії МВФ подякував за вичерпні відповіді на запитання та відзначив інформативність та користь подібних зустрічей.

 
Довідково:

З 11 по 25 листопада ц.р. у Києві працює Місія Європейського департаменту МВФ, діяльність якої спрямована на приготування до другого перегляду програми «стенд-бай». Основні завдання Місії на даному етапі: оцінка виконання домовленостей, досягнутих під час першого перегляду програми, у т.ч. дотримання критеріїв ефективності та структурних маяків, прогресу у впровадженні реформ, зокрема судової та антикорупційної реформи, узгодження макроекономічного прогнозу на подальший період.
Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 360 | Додав: Прядко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Контакти
Наша адреса:
м. Суми, вул. Береста, 13
тел. 067 5423007
тел. 066 7831615
факс 0542 771747
juristsumy@ukr.net















 
ЗАКОННІСТЬ.ПРОФЕСІЙНІСТЬ.ПОРЯДНІСТЬ.
Конструктор сайтів - uCoz