Четвер, 28.03.2024
Правова спілка ВАШ ЮРИСТ
НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ У БУДЬ-ЯКІЙ СИТУАЦІЇ!
Вітаю Вас, Гість · RSS


Діяльність судової влади [380]
Пошук на сайті
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

 
Головна » 2014 » Вересень » 14 » Голова Ради суддів господарських судів України закликав допомагати українським військовим та постраждалим в зоні АТО
16:41
Голова Ради суддів господарських судів України закликав допомагати українським військовим та постраждалим в зоні АТО

4 вересня 2014 року у Вищому господарському суді України (далі - ВГСУ) відбулося чергове засідання Ради суддів господарських судів України (далі - РСГСУ) за участю Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка.

За ініціативи Голови РСГСУ засідання почалося з хвилини мовчання - присутні вшанували пам'ять загиблих українських військових та мирних жителів сходу України.

Першим питанням порядку денного члени РСГСУ заслухали інформацію Голови РСГСУ Олександра Удовиченка про участь суддів господарських судів у наданні допомоги Українській Армії та постраждалим від дій сепаратистів. Він також поінформував присутніх про можливі способи надання допомоги українським військовим та наголосив, що допомоги потребують як ті, хто безпосередньо бере участь в АТО, хто перебуває на лікуванні, так і сім'ї загиблих. Голова РСГСУ відмітив, що наразі судді та працівники апаратів господарських судів надають посильну допомогу українським військовим та постраждалим громадянам. "Проте це має бути не одноразова акція, а постійний процес, адже в країні серйозна ситуація і треба це усвідомлювати, - наголосив Голова РСГСУ. - Спосіб і розмір надання допомоги кожен обере самостійно". Олександр Удовиченко закликав членів РСГСУ показати приклад суддям господарських судів та активно долучатися до благодійної справи.

На засіданні РСГСУ також розглядалося питання про внесення змін до Методичних рекомендацій щодо вивчення організації діяльності судів Радою суддів господарських судів України. За основу члени РСГСУ взяли проект Методичних рекомендацій, розроблений членом РСГСУ Яковом Савицьким, в якому уточнили, що РСГСУ проводить не перевірку, а вивчення організації роботи судів з метою надання їм рекомендацій щодо покращення процесу їх діяльності. У свою чергу Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк підтримав ініціативу Голови РСГСУ Олександра Удовиченка щодо подальшої тісної співпраці через залучення до складу робочих груп фахівців управління аудиту Державної судової адміністрації України та ДП "Інформаційні судові системи". "Державна судова адміністрація України зацікавлена в такій співпраці", - запевнив Зеновій Холоднюк.

За словами доповідача - члена РСГСУ Володимира Погребняка, необхідність внесення змін до Методичних рекомендацій обумовлена нагальними питаннями, які раніше не були актуальними, а також змінами, внесеними до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", якими законодавець переглянув повноваження РСГСУ. Разом з тим він відзначив, що Методичні рекомендації не змінюються принципово, а лише оптимізують процес роботи РСГСУ з урахуванням законодавчих новел.

Також РСГСУ створено робочу групу для вивчення організації діяльності Київського апеляційного господарського суду, господарського суду міста Києва, господарських судів Київської, Черкаської та Чернігівської областей, яка працюватиме в апеляційному окрузі протягом 20-31 жовтня 2014 року. "Ми вирішили створити робочу групу територіально максимально наближену до Києва, щоб уникнути зайвих відряджень та недоцільних витрат", - підкреслив голова РСГСУ Олександр Удовиченко.

Члени РСГСУ затвердили персональний та керівний склад робочої групи, зокрема: Володимир Погребняк (керівник групи), Алла Демидова - направлені до Київського апеляційного господарського суду; Олександр Удовиченко та Альбіна Романенко - до господарського суду міста Києва; Валерій Картере та Сергій Гнисюк - в господарський суд Київської області; Яків Савицький - в господарський суд Черкаської області; Максим Желік - в господарський суд Чернігівської області.

Наступним питанням порядку денного стало обговорення низки рішень Ради суддів України. Зокрема, члени РСГСУ запропонували Раді суддів України включити до складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку судової влади на 2015-2019 роки представників РСГСУ - Аллу Демидову та Валерія Картере. Крім того, присутні висловили побажання щодо більш тісної співпраці Ради суддів України з радами суддів спеціалізованих судів.

Насамкінець Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк поінформував присутніх щодо фінансування видатків на оплату праці суддів та працівників апаратів судів, зокрема, за рахунок понадпланових надходжень коштів судового збору до спеціального фонду державного бюджету.

Наступне чергове засідання РСГСУ відбудеться 25 вересня 2014 року.

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 458 | Додав: Прядко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Контакти
Наша адреса:
м. Суми, вул. Береста, 13
тел. 067 5423007
тел. 066 7831615
факс 0542 771747
juristsumy@ukr.net















 
ЗАКОННІСТЬ.ПРОФЕСІЙНІСТЬ.ПОРЯДНІСТЬ.
Конструктор сайтів - uCoz