Четвер, 18.04.2024
Правова спілка ВАШ ЮРИСТ
НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ У БУДЬ-ЯКІЙ СИТУАЦІЇ!
Вітаю Вас, Гість · RSS


Діяльність судової влади [380]
Пошук на сайті
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

 
Головна » 2015 » Березень » 8 » "2015 рік має стати роком істотних якісних перетворень у господарському судочинстві," – Голова ВГСУ Богдан Львов
00:03
"2015 рік має стати роком істотних якісних перетворень у господарському судочинстві," – Голова ВГСУ Богдан Львов

05 березня 2015 року відбулося чергове засідання пленуму Вищого господарського суду України, на яке було запрошено керівництво місцевих та апеляційних господарських судів України. У роботі пленуму ВГСУ також взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, заступник Генерального прокурора України Віталій Касько і заступник начальника управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Генеральної прокуратури України Юрій Капшученко.

Доповідаючи про підсумки роботи господарських судів України у 2014 році та завдання на 2015 рік, Голова ВГСУ Богдан Львов зазначив, що в сучасних складних економічних умовах саме господарські суди є тим стабілізуючим фактором, який має забезпечити функціонування бізнесу, інвестиційну привабливість підприємств, договірну дисципліну, захист прав власності, збереження робочих місць, а також надходження податків у державну казну. Він зауважив, що, незважаючи на "втрачені" навесні 2014 року господарські суди АР Крим і непрацюючі суди Донецька та Луганська, у системі господарського судочинства спостерігалося збільшення кількості справ, а до державного бюджету України та державних цільових фондів за судовими рішеннями спрямовано 1,2 млрд грн.

Водночас очільник ВГСУ наголосив на відсутності належного забезпечення місцевих та апеляційних судів, про яке постійно на всіх державних рівнях опікується ВГСУ спільно з Державною судовою адміністрацією України.

До того ж Богдан Львов звернув увагу присутніх голів апеляційних та місцевих господарських судів на важливості організації належної роботи в судах, зокрема, запровадження нових форм і методів роботи. "З метою забезпечення належного рівня судочинства в системі господарських судів, однакового і правильного застосування норм чинного законодавства, єдності судової практики необхідно постійно спрямовувати зусилля суддів на відповідальність за результати здійснення правосуддя, продовжувати систематичне обговорення питань практики застосування законодавства на нарадах суддів і семінарах, з'ясовувати причини, які стали підставою для скасування судового рішення. Суддям всіх інстанцій потрібно своєчасно знайомитися з практикою вирішення спорів Верховним Судом України та ВГСУ, систематично вивчати та узагальнювати практику вирішення спорів, координувати свою роботу з ВГСУ", - підкреслив у своїй доповіді очільник ВГСУ.

За словами Голови ВГСУ Богдана Львова, справедливість, законність та якість судового рішення є основними критеріями, за якими формується ставлення до судової влади та держави загалом, а максимальна відкритість, зрозумілість і доступність судової системи у поєднанні з незалежністю суддів - це спільне прагнення цивілізованого суспільства.

У свою чергу, керівники судових палат ВГСУ - судді Тетяна Дроботова, Ірина Панова, Олексій Євсіков та Ігор Бенедисюк - наголосили на необхідності консолідації зусиль у забезпеченні єдності судової практики і персональній відповідальності кожного судді.

Також присутні заслухали інформацію секретаря пленуму ВГСУ Лариси Рогач про хід виконання постанови пленуму ВГСУ від 10.07.2014 № 2 "Про підсумки роботи господарських судів України у 2013 році, в першому півріччі 2014 року та завдання на друге півріччя 2014 року".

Крім того, було внесено зміни і доповнення до деяких постанов пленуму ВГСУ, затверджено нову редакцію Регламенту пленуму ВГСУ та Положення про порядок підготовки, прийняття та оприлюднення постанов пленуму ВГСУ з питань застосування господарськими судами законодавства при вирішенні справ.

Категорія: Діяльність судової влади | Переглядів: 434 | Додав: Прядко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Контакти
Наша адреса:
м. Суми, вул. Береста, 13
тел. 067 5423007
тел. 066 7831615
факс 0542 771747
juristsumy@ukr.net















 
ЗАКОННІСТЬ.ПРОФЕСІЙНІСТЬ.ПОРЯДНІСТЬ.
Конструктор сайтів - uCoz